Google Ads Logo

Internetmarknadsföring med Google Ads

Med hjälp av Google Ads, kan du och ditt företag nå ut till många kunder. Det kan vara en bra metod att nå ut både i ett tidigt skede och när man är mer etablerad. Google ads passar för många företag som vill marknadsföra sin produkter och tjänster på nätet.

Hur fungerar Google Ads?

Google Ads innebär att du (din webbplats) syns i Googles annonser. Google har annonser utplacerat på en rad platser. De finns i sökresultaten på Google, på bloggar och andra webbplatser. Google Ads förekommer också i mobila appar och möjligtvis på vissa SmartTV.

När det kommer till andra webbplatser som inte ägs av Google, så använder de sig av sin egen tjänst Google Adsense. Då betalar Google en minimal summa per klick eller för kvantitativa mängder trafik. På så sätt finns Google med på oerhört många webbplatser på nätet, likaså i en enorm mängd sökresultat. Det ger dig som annonsör en enorm förmåga att synas, för en relativt låg kostnad.

Du betalar inte jättemycket för en stor mängd visningar. Men detta skiljer sig givetvis också mycket på vilka sökord du vill synas på. Riktigt lukrativa och högt konkurrensutsatta sökord är givetvis dyra. Dit hör casino och lån exempelvis. Sökord för mer “vanliga” verksamheter, exempelvis trädgårdsskötsel eller kring pizzerior, är kanske inte fullt så dyra. Särskilt inte om du vill nå ut inom en viss målgrupp lokalt. Det finns goda möjligheter att filtrera och anpassa var och hur din annons ska synas.

Det bästa alternativet

Google Ads är det bästa alternativet för vissa företag i många situationer. Har man en stor budget och nå ut till många, kanske man ska använda sig av flera plattformar. Då bör man absolut överväga Google Ads. Har man en liten budget, så kan det vara en av de mest prisvärda alternativen.

Några anledningar till att välja Google Ads:

  • Du betalar endast för trafiken som går till din webbplats (inte enbart visningar)
  • Kraftfulla verktyg som är helt kostnadsfria ingår och kan hjälpa dig med analyser
  • Större flexibilitet och valmöjligheter än vissa andra plattformar
  • Google är med stor marginal den mest populära sökmotorn och ägs av ett av världens största företag

Det finns många fler anledningar till att välja Google Ads. Detta är helt enkelt en av de ledande, mest populära och (för många) den mest kostnadseffektiva plattformen.